گاهی زونا اعصاب را تحت تأثیر قرار میدهد که این اتفاق به عفونت مغز (آنسفالیت یا مننژیت)، فلج صورت یا مشکلات شنوایی و تعادل منجر شود.
ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن (که علت آن میتواند پیری، بعضی از بیماریها و یا کاهش توانایی بدن در غیر فعال نگه داشتن ویروس عامل آبله مرغان به خاطر مصرف بعضی از داروها باشد.)
نوزادان و افرادی که دچار آبله مرغان فعال هستند و نیز بیمارانی که از ضعف سیستم ایمنی بدن رنج میبرند، از جمله بیماران سرطانی، افرادی هستند که بیشترین خطر انتقال بیماری زونا در مورد آنها وجود دارد. در موارد نادری ممکن است بیماران مبتلا به زونا به خاطر جلوگیری از خطر انتقال آن به نوزادان و بیماران سرطانی، در بیمارستان بستری شوند.
داروهای ضد ویروس، در صورتی که ظرف یک تا سه روز بعد از شروع علائم زونا مصرف شوند، میتوانند در کاهش درد و طول دوره علائم بیماری تأثیر داشته باشند. آسیکلوویر ۸۰۰ میلیگرم، دارویی است که اغلب برای زونا تجویز میشود و باید به مدت ۷ روز و هر روز ۵ بار مصرف شود.
بعد از گذشت چند سال، این ویروس مجدداً فعال میشود و در امتداد عصبهای حسی به سمت پوست مهاجرت میکند و در آنجا بیماری زونا را به وجود میآورد.
درصورت تکرار بثورات پوستی جهت بررسی دقیق به متخصص عفونی مراجعه کنید
بیماری زونا چیست و چگونه درمان میشود؟ (بههمراه ویدیو)
تلاش ناکام «شیر بیدم و سر و اشکم» برای حل بحران غزه؛ شورای امنیت دوباره به سد «حق وتو» خورد
جراحی تعویض مفصل زانو از زبان دکتر صالحی، جراح ارتوپد…
از این محلول ها تنها طی یك روز به مقداری كه تاول ها خشك شده و روی شان پوسته ببندد، استفاده كنید و دیگر از آن استفاده نكنید.
* سایر روشهای كاهش درد نیز مطرح هستند، اما تأثیر هیچ كدام به طور قطعی اثبات نشده است.
● برخی از افراد مبتلا به زونا علائمی فراتر از درد و بثورات را تجربه میکنند. این علائم ممکن است شامل:
یکی از ناخوشایندترین عوارض زونا چیست و چطور عارض میشود؟ درگیری چشم یا ناحیهی اطراف آن به زونا باعث عفونت دردناک چشم میشود. گاهی زونای چشمی به از دست دادن بینایی منجر شود.
● زونا مسری نیست. اما ویروس واریسلا زوستر که باعث آن میشود میتواند به فرد دیگری که آبله مرغان نداشته است سرایت کند و آنها ممکن است بیماری زونا چه به آبله مرغان مبتلا شوند.